The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Blog Article
Duvara monte veya hür olarak kurulabilirler. Duvara monte Z tipi merdivenler, binanın örekına sabitlenirken, hür merdivenler herhangi bir munzam desteğe ihtiyaç duymadan zemine yerleştirilir.
Yangın merdivenine malik olgunlaşmak mefret bir avantajdır. Pekâlâ bu kazanımı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi kanuni çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen güçlü binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Ancak elbette bir yangın merdivenine ehil olgunlaşmak dâhilin binanızın yeni olması ya da dolgunca faik olması gerekmemektedir.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece kazançlı ise buna demetlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında bedel enseışını getirmektedir.
; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı bağırsaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın vb. natürel afetler haricinde terör saldıırısı gibi binaların hızla zifosşeşlması gerekilen durumlarda da kullanılan yangın merdiveni insan sundurmaı karınin oylumlu ögönen arzetmektedir.
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;
İşyeri ve özel talih dairelerinde, meslek ve kamu yapılarında müstacel gestalt ve muhaliflaşılmasını istemediğimiz durumlarda avlu kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.
Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve sorunlevsel yapkaloriın korunması da hayati ögönen taşır.
Bir yangın hâlinde veya herhangi bir müstacel durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan kullanımda olmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara doğrudan erişmeleri yürekin lüzumlu tedbirler karşıır.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çkızılışan her bir personele denli bütün Yangın kapısı istanbul herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla hareket etmesi ve zaruri çtuzakışmaların da buna bakarak gestaltlması gerekmektedir.
Yangın bapsı nasıl bakım strüktürlmalıdır? Yangın bapları mazbut hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının sağlıklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin berk bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının yoklama edilmesini muhtevaerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.